söndag, januari 01, 2006

nyar i chiang mai

Nyasdagen i chiang mai. idag ar det over 30 grader sa vi har tagit oss in pa internetcafeet for att svalka oss. ni dar hemma kanske tycker vi ar knappa som skriver har under var ledia tid, men faktum ar att det ar grymt skont att fa lite ac...

i forrgar var vi pa trekking hela dagen. vi startade med att vandar genom 'bergsdjungel' upp i bergen dar banantraden och teaktraden stod tatt, for att komma till en lite by. snacka om kulturkrock! darefter blev det elefantridning- grymt haftigt. efterat matade jag 'var' elefant med bananer vilket han eller hon uppskattade valdgt mycket. sedan blev det en tur till guidens hemby samt middag och besok vid ett vackert vattenfall. trekkingturen avslutades med att vi akte bambuflottar pa en flod. aningen blota och trotta atervande vi till hotellet.

igar var det nyarsafton. det blev en dag att minnas pa manga satt. vi tjejer inledde med 2,5 timmas spabehandling. ansiktsbehandling, fotmassage samt fot bahendling, body scruc, helkroppsmassage, bad samt angbastu.
under trekkingturen lovade guiden att han skulle hamta oss kl 20.00 for att ta oss till en bra restaurang. nar klockan blev 20 hade han inte dykt upp ocj vi blev aningen sura, men efter en stund kom han ikladd sina finaste klader. vi akte till 'hans' stalle, vilet inte var en hojdare. sedan fick vi besked om att det var fullt pa tre stallen innan vi antligen hittade en mycket fin erstaurnag, precis vid floden. vi forstod gansak snabbt att guiden skulle vara med oss, vilekt jag inte tyckte var sa kul fran borjan. nar maten dukades in visade det sig att han hade aldrig sett en servett eller kniv. han gillade inte heller nagot annat an thaimat. aterigen fick vi en varldens trakigaste veggotallrik. sallad, lok och en ostskiva. det var en flopp med tanke pa hur fin restaurangen var. men det var mysigt!
till 12-alget gick vi vidare till ett stalle vi sett innan. det var grymt bra, fullt med folk och hog stamning. vi fick sma smallare och skalade in 2006 med thailandskt ol samt bacardi breezer, allt tillsammans med var nye van. under 12-alget fick vi njuta av coverbandets tolkningar av franz ferdinand, oasis, blur samt u2. det var trevlig for musikgalningar som oss. sedan avnjot vi det mest fantastiska fyrverkeri vi nagonsin sett, det var otroligt.

idag ar det gansak slappt. vi har, tillsammans med max, precis varit vid chiang mais aldsta tempel och kollat. ikvall ska vi testa den thailanska falafen.

imorgon blir det ett besok i en by med long-neck manniskor och pa tisdag aker vi till koh samui.

vi aterkommer!
gott nytt ar alla samt manga kramar.