lördag, januari 07, 2006

obesok

har lamnat norra thailand och chiang mai for de sodra delarna. har hunnit besoka kou samui och den vackra stranden vid la mai, dar vi bodde i en bungalow, tva minuter fran havsbrynet. vi hann inte fa nagot direkt intryck av on da vi endast stannade tva natter. nagra minnen att ta med sig ar anda flygplatsen, stranden, vagorna, fordrinkarna pa verandean till bungalown samt den vackra miljon.

i la mai sa vi sedan hejda till familjen P och drog sjalva vidare med bat till koh pa-ngan. vi hade mai pen rai pa than sadet i vart sikte. vi hade hort att det kunde vara paradiset pa jorden. men pa vagen till paradiset var jag livradd. vi var installda pa att vagen skulle vara liten och svarframkomlig, men resan tog prist av allt man hade kunnat forestalla sig. vi satt, tillsammans med var packning, uppe pa flaket till en jeep. delar av vagen var bortspolad av regnet och den kantades av branta stup. jag holl mig sa hart fast att bada mina armar var kritvita nar vi val var framme efter 45 minuter. ansiktet var formodligen lika vitt!

och visst var det vart resan. en strand, med bara nagra bungalows, tyst och lugnt. vi bodde tva natter i en bungalow pa stranden. vi agnade dagarna at att bada, lasa, ga promenader och aterigen lasa. det var verkligen avkopplande.
idag blev det sedan helvetesresan i repris- vi skulle ju tillbaka. av nagon anledning var det inte lika jobbigt idag, jag kanske var forberedd?

nu befinner vi oss i tong sala, inget hojdarstalle. men vi var tvungna att aka hit redan idag da var farja mot fastlandet gar redan kl 7 imorogn bitti. sedan blir det flyg och buss till koh chang. dar kommer vi att vara fram till den 15:e da vi aterigen besoker bangkok for att sedan flyga hem till kalla sverige.

tyvarr har vi inte haft bra vader sedan vi lamnade chiang mai. det har inte varit solvader och vi har fatt regn pa oss varje dag. idag ar det samst hittills. men vi haller tummarna for att det ar battre norr ut. som tur ar, ar det varmt. jag gar i shorts och linne och svettas anda.

det varsta med resan alla kategorier ar alla hemska, feta, fula, ackliga gamla gubbar man ser som kopt en lite thialandska och ga omkring med. det finns massor av den sorten, overallt. som tur ar har jag bara sett en gubbe som hade en ung kille vid sin sida. det ar fruktansvart att se detta.